Hol járok?
» KEZDŐLAP

 

Kedves Nógrád megyei vadászhölgy társaim!

Mint a Nógrád megyei Dianák közül a legfrissebb tag, szeretném bemutatni Nektek ezt a számomra oly kedves klubot, valamint az általuk szervezett programokat a 2008-as esztendőre.

A Diana Vadászhölgy Klub a Vadászati Kulturális Egyesület keretén belül, de annak önálló szekciójaként alakult meg 2003. október 29-én Budapesten, közel 150 vadászhölgy részvételével. Célja az volt, hogy egy csokorba gyűjtse azokat a hölgyeket, akik a “gyengébb” nem képviselőjeként hódolnak ennek a gyönyörű, nemes szenvedélynek. A Klub a barátságra épül, melyet a közös szenvedély, a vadászat iránt érzett szeretet és tisztelet kovácsol össze.

A mára több mint 200 tagot számláló klub számtalan programot szervez az év folyamán. A klubról nekem Bagi Miklósné Ági Heves megyei Diana mesélt először tavaly nyáron, amikor a hatvani Görbeéri Lőtéren találkoztunk, ahol csiszolandó sörétes lőkészségemet próbáltam fejleszteni. Azóta több alkalommal volt szerencsém részt venni az általuk szervezett rendezvényeken. Először a tavalyi vadászévet megkoronázó-záró-, az egyik legnagyobb országos vadásztársadalmi eseményen, az Országos Diana Bálon találkoztam vadászhölgy társaimmal, mely idén a gyógyvizeiről híres Cserkeszőlőn került megrendezésre. Ekkor még csak ámultam-bámultam a tagok javán látott csodálatos egyenruhán, ám az idei FeHoVa kiállítás idejére szervezett Országos Diana Találkozón már én is boldogan viseltem az összetartozásunkat és egységünket jelképező darabot.

A FeHoVán volt alkalmunk megbeszélni az idei programterveket, ki-ki javaslatot tehetett a programok témáját illetően, végül az alábbi, országos rendezvények megszervezése mellett döntöttünk közösen:

  • 2008. május 24. Magyar Vadászati Kultúra Napja, Várpalota
  • 2008. június 15. V: Diana Kupa országos koronglövő verseny, Füzesabony
  • 2008. október1-5: Kirándulás Erdélybe
  • 2008. október 31. Szakmai konferenciával egybekötött 5. születésnapi vacsora, Lovasberény
Az idei FeHoVán határoztam el, hogy mivel a mi megyénk az egyik „leggyengébb láncszem” a Diana Klubban, megpróbálom felkelteni érdeklődéseteket, hogy az ország sok részén már nagyon jól összeszokott, baráti csapathoz hasonlóan Nógrád megyében is elkezdődjön végre valami, és hogy közösen, minél nagyobb létszámmal vehessünk részt az idei évre tervezett országos rendezvényeken.

A Klubbal kapcsolatos hírekről a http://www.vadaszlap.hu-n olvashattok.

 
 
 
Korábbi híreink:
• Kérjük, személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassa a Nógrád Megye Vadászati Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány működését! [2017-04-17]