Hol járok?
» INFORMÁCIÓK | Vadászjegy váltás, érvényesítés

A lőfegyverekről szóló hatályos jogszabályok a vadászlőfegyver tartásának előfeltételeként írják elő az érvényes vadászjegy meglétét. A vadászjegy 5 évre szól és azt minden évben érvényesíteni kell, amelyet az állandó lakcím szerinti megyei vadászkamaránál lehet megtenni.

A vadászjegy egész évben folyamatosan kiváltható, ill. érvényesíthető, de mindenkinek tudnia kell, hogy vadászni csak érvényes vadászjegy birtokában lehet. Annak hiányában mindennemű vadászati tevékenység szabálysértési vagy büntetőjogi következményekkel jár.

Az Országos Rendőr-főkapitányság értesítése alapján, amennyiben a rendőrségi ellenőrzések során a vadász érvényes vadászjeggyel nem rendelkezik, lőfegyvertartási engedélyét be fogják vonni, annak minden következményével. Érvényes vadászjegy nélkül vadászlőfegyvert tartani sem lehet.

A vadász felelősség-, és balesetbiztosítást a Groupama-Garancia Biztosító szintén vadászati évre köti, tehát február 28-ig érvényes. Aki más biztosítótársasággal áll kapcsolatban, az időben járjon el biztosítása rendezése érdekében.

Az érvényesítés során fizetendő díjak:

Vadászjegy:        20 000 Ft
Biztosítás:            1 000 Ft  emelt 2.000 Ft
                              ( kamarai tagok részére köthető - Groupama  Biztosító által )
Kamarai tagdíj:     4 000 Ft 


A vadászjegy érvényesítés, a biztosítás és a kamarai tagdíj a 
2020/2021. vadászati. évre összesen -biztosítással együtt  -  25 000 Ft.. Emelt biztosítás esetén 26.000,-Ft

A 2020/2021évi vadászjegy-kiváltás részleteiről  bővebb információkat olvashat a "Vadászjegy kiadás ütemezése." címszó alatt.